Join the Family

terug naar Line up

Kevin

Main Stage

Kevin did it again: voor maar liefst de derde keer op rij -na ‘Lente’ (2018), en ‘Vrij’ (2019) -wist hij opnieuw een nummer 1 album binnen te slepen met zijn reeds uitgebrachte, ‘Animal Stories’. Dit is overigens  het  eerste  project  dat  Kevin  heeft  uitgebracht  via  zijn  eigen  gelijknamige  platenlabel Animal Stories, in samenwerking met Noah’s Ark.

Naast  acht  solo-tracks met laidback flows en ijzersterke teksten, waarvan de single releases ‘Ietsjes Later’ en ‘Gordelweg’ de top charts regeerden, staan er ook acht pakkende featurings op de plaat met gerenommeerde collega-artiesten, zoals Frenna, Ronnie Flex en Hef. Overigens bracht de rapper hiervan nog drie andere samenwerkingen als singles uit, die bovendien stuk voor stuk de top-posities overnamen in de charts en bij elkaar ruim +20 miljoen streams tellen. Kevin werkte samen met Lijpe op ‘Langzaam’ en Yade Lauren op ‘Als Ik Je Niet Zie’. Voor de meest recente ‘Ik Kom Je Halen’, werden Josylvio en Idaly ingeschakeld.

De producties op de plaat zijn door verschillende top-producers samengesteld. Met name Carlos Vrolijk, Trobi  en  Spanker  (met  wie  Kevin  al  vaker  in  de  studio  heeft  gezeten),  maar  ook  first-time-collabs, waaronder met Jordan Wayne en Jack $hirak. Alle zestien tracks komen als een perfecte blend samen op ‘Animal Stories’, wat nu al een classic album genoemd kan worden. In dit NRC-interviewvertelt Kevin meer over het gehele muziektraject en zijn persoonlijke leven. Er is geen twijfel over mogelijk dat Kevin zijn stempel heeft gedrukt op de scene en in de hitlijsten met rasechte  hiphop.  Een  unieke  prestatie  in  Nederland, waarmee  de  nuchtere  artiest  zijn status als één van de koplopers in de muziekindustrie naleeft.